Прованські равіолі

Що першим спадає на думку, коли до нашого слуху долітають слова «італійська кухня»? Ми відразу згадуємо піцу, спагетті, різотто, равіолі та кілька знаменитих соусів. Ця країна століттями надихала на творчість багатьох великих людей, і сьогодні в Італії черпають натхнення художники, архітектори, модельєри і, звичайно кулінари, адже кулінарія в цій країні зведена в ранг мистецтва. Навіть люди, дуже далекі від кухні, не залишаться байдужими, спробувавши хоча б малу частину з багатого набору страв, наповнених пряними ароматами трав і свіжістю майстерно приготованих овочів. З усього розмаїття сонячної, чарівної і розкішної кухні темпераментної Італії ми вибрали равіолі – страва, популярне в кожному регіоні цієї країни.

Італія від нас далеко, чому ж такий інтерес саме до равіолі? Справа в тому, що той чи інший варіант цієї страви пробував кожен. Напевно ви вже готували пасту, пельмені і вареники з безліччю смачних начинок, а тепер спробуйте приготувати равіолі. Одні називають їх італійськими пельменями, інші вважають, що вони схожі на вареники, а треті впевнені, що це одна з різновидів пасти. Всі ці думки сходяться в тому, що равіолі – це страва з тонкого тіста з найрізноманітнішими начинками. В якості начинки може бути все, що завгодно – м’ясо, морепродукти, вершковий сир або овочі. З основного блюда равіолі легко перетворюються у найсмачнішу десерт, варто тільки зробити солодку начинку з фруктів, ягід або шоколаду.

Той чи інший варіант начинки, оберненої тестом, зустрічається в рецептах багатьох кухонь світу, звідки ж італійці дізналися про равіолі? За однією з версій, це національне італійське блюдо родом з Китаю. Рецепт приготування равіолі став відомий італійцям завдяки їх співвітчизнику, мандрівникові Марко Поло, який деякий час жив у Китаї, відвідував його провінції і пробував різні страви місцевої кухні. Провінція Сичуань запам’яталася мандрівникові завдяки страві під назвою Хунтун, рецепт якого він і привіз на батьківщину. Невідомо, хто саме перейменував Хунтун в равіолі, але у італійців це блюдо прижилося саме з такою назвою і тепер визнано одним з улюблених національних страв.

Чим равіоліотлічается від звичних нам вареників і пельменів? У першу чергу, формою. Равіолі ліплять у формі квадратних подушечок, у вигляді півмісяців, трикутничків і кружечків. Відрізняються вони і способом приготування і подачі. Так, равіолі не можна приготувати про запас, це блюдо, яке необхідно їсти відразу після того, як його приготували. Справа в тому, що відмінною рисою італійської кухні можна назвати свіжість, тому і для приготування равіолі використовуються найсвіжіші продукти, які потрібно встигати з’їсти швидше. А приготувати равіолі можна, зваривши їх, підсмаживши на сковороді або у фритюрі. Відварені равіолі можна використовувати як самостійну страву, подавши до них маслини або який-небудь гострий соус. Смажені або приготовані у фритюрі равіолі подають до протертим супів і бульйонів, уважно стежачи за тим, щоб смак їх начинки доповнював і відповідав основної страви.

Якщо ви вирішили приготувати равіолі, то почати слід з тіста, тому що тільки зі свіжого тіста виходять найсмачніші равіолі. Підготуйте кухню, тому що в приміщенні, де готують равіолі, повинно бути прохолодно, вимийте руки в холодній воді і починайте готувати.  Взагалі, щоб вийшло гарне тісто, необхідно володіти хорошою фізичною силою, тому краще доручити це відповідальне заняття сильним світу цього, тобто чоловікам.

Начинку можна приготувати ту, яка вам більше подобається, наприклад, з рікотти та печериць, з шпинату і сиру, з курки з селерою або з ягід з апельсином і корицею.

Замість традиційної ліплення пельменів у вузькому сімейному колі спробуйте приготувати равіолі – національне блюдо ароматної італійської кухні. Внесіть трохи різноманітності, розбавивши звичний м’ясний фарш овочами, сиром і пряними травами. Перейметеся італійської ідеєю про те, що приготування їжі – мистецтво, а кожен кулінар – талановитий творець, і у вас обов’язково вийдуть найсмачніші, найоригінальніші і ароматні равіолі!

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings